Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Lenie ’t Hart spreekt op World  Festival of Youth and Students in Sochi.

Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Amper twee weken na haar terugkeer uit Rusland reisde Lenie ’t Hart opnieuw naar Sochi, waar ze was uitgenodigd als een van de sprekers op het 19e World Festival of Youth and Students in Sochi. Dit Festival, oorspronkelijk georganiseerd door de World Federation of Democratic Youth (verbonden aan UNESCO), brengt jaarlijks duizenden jonge mensen uit 180 landen bij elkaar. Jonge mensen, veelal studenten, die al in hun eigen land vechten voor een betere wereld. Dit jaar kwamen van 14 tot 22 oktober ruim 25.000 jongeren naar het Sochi Olympic Park, waar in 2014 de Winter Olympics werden gehouden.

Lees meer: Lenie ’t Hart spreekt op World  Festival of Youth and Students in Sochi.

Lenie ’t Hart jurylid op eerste rasloze hondendag in Bommelerwaard

Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Op zaterdag 14 oktober organiseerde Stichting Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard een “Rasloze hondendag” in het Dogcenter te Kerkwijk. Honderden rasloze honden namen hun baasje mee naar dit unieke evenement, waar veel activiteiten gepland waren. Lenie ’t Hart was uitgenodigd om als jurylid samen met o.a. Martin Gauss en Piet Hellemans de “Leukste Hond” in het gezelschap aan te wijzen. Een opdracht waar ze zich met hart en ziel aan overgaf.

Lees meer: Lenie ’t Hart jurylid op eerste rasloze hondendag in Bommelerwaard

Opnieuw Kaspische zeehond gered in Iran

Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Het Wildlife Rescue project werkt geweldig aan de kust van de Kaspische Zee in Iran. Dankzij de fantastische medewerking van de lokale vissers en het enthousiasme van de vrijwillige veldmedewerkers wordt iedere zeehond gemeld, die in een vissersnet verstrikt is geraakt. In Iran is verdrinking in vissersnetten niet meer een van de belangrijkste doodsoorzaken van Kaspische zeehonden; in andere gebieden rond de Kaspische Zee wordt ook aan een dergelijke oplossing gewerkt.

Lees meer: Opnieuw Kaspische zeehond gered in Iran

PERSBERICHT: Lenie 't Hart ontmoet Russische Minister van Ecologie

Lenie 't Hart Zeehondenfonds

PERSBERICHT

Lenie ’t Hart helpt de Kaspische zeehond in Rusland te beschermen

Afgelopen week reisde Lenie ’t Hart op uitnodiging van het Russische Ministerie van Ecologie naar Moskou en Sochi, om met wetenschappers en beleidsmakers te overleggen over de bescherming van de bedreigde Kaspische zeehond. De Moscow State University, de Dagestan State University en overheden van Rusland en Dagestan hadden een beroep gedaan op haar kennis en ervaring met zeehonden in diverse gebieden in de wereld.

Lees meer: PERSBERICHT: Lenie 't Hart ontmoet Russische Minister van Ecologie

Eerste Kaspische zeehond van dit seizoen gered in Iran.

Lenie 't Hart Zeehondenfonds

In Iran zijn de eerste vissersboten al weer uitgevaren en ze hebben hun netten uitgezet in zee. Helaas krijgen vissers vaak zeehonden in hun netten. Maar in plaats van ze dood te slaan, zoals vroeger gebeurde om hun netten te sparen, snijden ze nu die per ongeluk gevangen dieren uit hun netten en brengen ze naar het Wildlife Rescue Team om ze te laten onderzoeken voordat ze weer worden vrijgelaten. Zo werd deze week de eerste Kaspische zeehond van dit seizoen gered door ons team in Iran.

Lees meer: Eerste Kaspische zeehond van dit seizoen gered in Iran.

Lenie ’t Hart tekent overeenkomst om de Kaspische zeehond te beschermen

Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Moskou, 27 september 2017. Opnieuw is er een mijlpaal bereikt in het project om de Kaspische zeehond te beschermen. In de afgelopen jaren is de populatie met 90% afgenomen. Daarom is Lenie ’t Hart al een aantal jaren met steun van de WWAR (World Wide Animal Rescue) bezig om aandacht te vragen voor de problemen van deze unieke zeehondensoort. En met succes: ze werd vorige week door de Russische overheid uitgenodigd om in Moskou een overeenkomst te ondertekenen, waarin een aantal organisaties zich verplicht om de Kaspische zeehond te beschermen.

Lees meer: Lenie ’t Hart tekent overeenkomst om de Kaspische zeehond te beschermen

Copyright Lenie 't Hart Zeehondenfonds © 2017