Lenie 't Hart Zeehondenfonds

EHBZ-er Teo Schoos schreef zijn herinneringen op

Vandaag vierde EHBZ-er (Eerste Hulp Bij Zeehonden vrijwilliger) Teo Schoos in zijn Strandpaviljoen in Wijk aan Zee zijn 62e verjaardag. Daar voegde hij nog een feestelijke gelegenheid aan toe: de presentatie van zijn boek “Mijn Leven als Strandvonder.” Teo is vanaf 26 januari 1978 strandvonder geweest voor de gemeenten Wijk aan Zee, Heemskerk en Velsen. En over die periode had hij heel wat te vertellen.

 

Zelf schrijft hij daarover in het voorwoord van zijn boek: “In mijn 35-jarige loopbaan als strandvonder heb ik te maken gehad met tal van bijzondere, ludieke, spectaculaire en soms ook treurige vondsten.” Dat heeft een heel interessant en lezenswaardig boek opgeleverd, dat vanmiddag in Teo’s eigen Strandpaviljoen ten doop werd gehouden, in aanwezigheid van veel vrienden en bekenden, waaronder de drie burgemeesters.

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk haalden Lenie ’t Hart en Teo Schoos tal van herinneringen op: Teo is tenslotte EHBZ-er van het eerste uur. Al meer dan 30 jaar redt hij zeehonden, die vervolgens naar Lenie gebracht werden. In de loop der jaren heeft hij minstens 100 zeehonden het leven gered. Lenie beschouwde het dan ook als een hele eer om het boek in ontvangst te mogen nemen op zijn verjaardag.

 

Als tegenprestatie gaf ze Teo een speciale Finse handdoek met de opdruk van een ringelrob. Die kan hij volgens Lenie gebruiken om zichzelf af te drogen of om een zeehond in te vangen. Want het is duidelijk dat zowel Lenie als Teo gewoon doorgaan met het redden van zeehonden. Of, zoals Teo het zelf zegt in zijn boek: “Je krijgt mij niet weg bij die bak water!”

Copyright Lenie 't Hart Zeehondenfonds © 2018