Lenie 't Hart Zeehondenfonds

Lenie ’t Hart uitgenodigd naar Astrakan (Rusland)

Het plan van aanpak voor het zeehondenproject in en rond de Kaspische Zee groeit. Na een succesvolle meeting in Moskou, waarbij Lenie en de projectleider uit Iran, Amir Sayad Shirazi, verslag deden van het project in Iran, zijn de vijf landen rond de Kaspische Zee zo enthousiast geworden, dat ze nu ook zelf stappen willen gaan ondernemen. Een team van biologen heeft Lenie nu uitgenodigd om naar Astrakan te komen.

Astrakan ligt in de Wolga-Delta, het gebied waar de beroemde Russische rivier uitmondt in de Kaspische Zee. Bij de vissers die werkzaam zijn in deze regio staat de bescherming van de natuur nog niet erg hoog op de agenda. Om economische redenen vindt er zelfs nog zeehondenjacht plaats. Een situatie die de natuurbeschermers en dierenliefhebbers graag willen veranderen. En daarvoor hebben ze de hulp van Lenie ingeroepen.

Lenie 't Hart deelt oorkonde uit
Lenie geeft Iraanse visser oorkonde voor het redden van zeehonden

Internationaal wordt de aanpak van Lenie rond de bescherming van zeehonden alom gewaardeerd en toegepast. Lenie: “Eigenlijk is het heel eenvoudig: als je alleen zeehonden wilt redden zonder de lokale bevolking er bij te betrekken, bereik je niets. Mijn uitgangspunten zijn: voorlichting, educatie, aandacht voor de problemen van de plaatselijke bevolking en meehelpen om hun kwaliteit van leven te verbeteren. Alleen als de mensen die leven bij de zeehonden bereid zijn om ze te helpen, kan je iets bereiken.”

 

 

Lenie 't Hart spreekt Iraanse vissers toe 
Iraanse vissers luisteren naar Lenie 't Hart
Iraanse kinderen krijgen les over zeehonden
Iraanse kinderen krijgen les over zeehonden

 

 

 

 

 

 

 

 

Dat deze aanpak succes heeft is inmiddels in veel landen gebleken: Griekenland, Turkije, Mauritanië en nu ook in het pilotproject in Iran. En omdat de andere landen rond de Kaspische Zee zien dat het werkt, gaan ze er nu samen met Lenie ook in hun eigen land mee aan de slag.

Lenie 't Hart bezoekt Iraanse vrouwen Iraanse vissersvrouwen maken tapijten met zeehonden
Lenie 't Hart vaart mee met Iraanse vissers
Lenie 't Hart vaart mee met Iraanse vissers

Iraanse vissers redden een zeehond
Iraanse vissers redden een zeehond
Copyright Lenie 't Hart Zeehondenfonds © 2018