DierenLot schenkt opnieuw een zeehondenambulance aan Lenie ’t Hart

Het was écht een feestje, vanmiddag in Arkel. Daar mochten Lenie ’t Hart (van Stichting Lenie ’t Hart Zeehondenfonds) en Dave de Koning (van het EHBZ-Team Velsen) uit handen van Peter Helmer (Stichting DierenLot) de sleutels in ontvangst nemen van een prachtige dierenambulance voor het EHBZ-werk in Velsen.

Nadat de nodige – en noodzakelijke – papieren afspraken waren vastgelegd en ondertekend door de bestuursleden van de stichtingen DierenLot en Lenie ’t Hart Zeehondenfonds, was het tijd om de sleutel van de glanzend gepoetste dierenambulance te overhandigen aan Lenie ’t Hart. Die gaf de sleutel meteen weer door aan Dave de Koning, de stuwende kracht achter het bevlogen EHBZ-Team van vrijwilligers in Velsen.

Lenie, die inmiddels met groot enthousiasme de rol vervult van ambassadeur van Stichting DierenLot, is heel gelukkig met deze steun van DierenLot: “ik heb grote bewondering voor de inzet en het enthousiasme van de vrijwilligers in Velsen. Dag en nacht staan ze klaar voor iedere melding van een gestrand zeezoogdier. Maar ze komen ook in actie voor ieder ander dier dat in problemen is gekomen. Dit zijn echte dierenredders; en ik ben blij dat ik ze dankzij DierenLot kan steunen in hun werk.”

Met deze nieuwe dierenambulance is het wagenpark dat de stichting Lenie ‘t Hart Zeehondenfonds kan inzetten voor directe hulp aan zeezoogdieren gestegen naar drie: twee dierenambulances (die natuurlijk ook kunnen worden ingezet voor hulp aan alle andere dieren in nood) en een tractor voor op het strand van Vlieland. Peter Helmer en Jan Krol (Stichting DierenLot) hebben aangegeven dat daar mogelijk nog dit jaar een extra auto aan wordt toegevoegd.

Lenie: “Dit geeft toch wel aan dat de directie van DierenLot veel vertrouwen heeft in onze inzet voor de vrijwilligers die dieren in nood willen redden langs de Nederlandse kust. Ik heb ze beloofd dat ik mij voor die dieren en voor de vrijwilligers zal blijven inzetten zolang als ik leef.”