Fantastische steun van stichting Dierenlot voor Lenie ’t Hart

Stichting Dierenlot heeft het Lenie ’t Hart Zeehondenfonds officieel erkend als beneficiant. Dat betekende twee weken geleden al een donatie van € 10.000,= voor ondersteuning van het door Lenie ruim 30 jaar geleden opgezette EHBZ (Eerste Hulp Bij Zeehonden) vrijwilligersnetwerk. En vandaag kwam daar nog de schenking van een prachtige zeehondenambulance bij.

Stichting Dierenlot draagt de zeehonden al jarenlang een goed hart toe en steunt Lenie in haar activiteiten om huilers en zieke of gewonde zeehonden te redden. Nu inmiddels de Stichting Lenie ’t Hart Zeehondenfonds is opgericht, die als doel heeft om Lenie’s activiteiten te ondersteunen, heeft Stichting Dierenlot besloten om onze stichting als beneficiant te erkennen.

Natuurlijk zijn we heel blij met deze erkenning: het geeft Lenie nog meer mogelijkheden om de vrijwilligers van “haar” landelijke EHBZ-netwerk te ondersteunen. En met de schenking van de zeehondenambulance wordt het mogelijk om overal vandaan zeehonden te brengen naar de opvangcentra.

Vanmiddag hebben de voorzitter en de penningmeester van Lenie ’t Hart Zeehondenfonds onder toeziend oog van Lenie samen met Peter Helmer van Dierenlot het contract ondertekend, waarmee de zeehondentransporter werd overgedragen aan onze stichting. We hebben beloofd er zuinig op te zijn, en dat zullen we zeker doen!