Meteen naar de inhoud

Hoog bezoek bij ons project in Iran

Vandaag, 4 augustus, was een heel bijzondere dag voor ons project aan de kust van de Kaspische Zee in Iran. Mevrouw Masoumeh Ebtekar, vice president van Iran en minister van milieu, kwam ons opvangcentrum op het schiereiland Ashuradeh bezoeken.

De “most powerful woman of Iran” toonde erg veel belangstelling voor het werk van ons team onder leiding van Amir Sayad Shirazi voor de fauna in de Kaspische Zee en aan de kust.

Al jaren geleden, toen Lenie ’t Hart net was begonnen met het project in Iran, had ze diverse ontmoetingen met mevrouw Ebtekar. En ook meer recent was er contact, onder andere over samenwerking tussen de DOE (Department Of Environment, waarvan madame Ebtekar minister is) en de Iraanse organisatie die door Amir wordt geleid en door onze stichting wordt gesteund, mede dankzij WWAR, een dochter van Stichting DierenLot.

De vice-president vroeg Amir om haar hartelijke groeten aan Lenie over te brengen en te laten weten hoezeer zij Lenie’s inzet waardeert. Vooral Lenie’s projecten voor de kinderen en de lokale bevolking hebben haar grote belangstelling. De burgemeester van Turkman Harbour, waar het opvangstation is gevestigd, bevestigde dat de lokale bevolking Lenie op handen draagt en dat ze allemaal hopen dat ze vaker naar Iran komt.

Veel lokale vissers droegen hun werkkleding, waarop in Farsi staat “Caspian rescue team Lenie ’t Hart” en een van de hoogwaardigheidsbekleders droeg zelfs een pet met het zeehondenlogo.

Het is hartverwarmend om te zien hoe de lokale bevolking dit project omarmd heeft. Alleen al in 2015 zijn dankzij de inzet van Amir Sayad Shirazi en zijn team met hulp van de vissers al meer dan zestig zeehonden uit visnetten bevrijd. En misschien nog wel belangrijker: alle mensen, kinderen en volwassenen, zijn gaan houden van de dieren die rond hen leven. Ze hebben aandacht voor de problemen van individuele dieren en als er eentje hulp nodig heeft, dan krijgt die het ook.