Meteen naar de inhoud

Russisch-Turkmeense webconferentie “Ecosystem of the Caspian Sea: State, Preservation and Prospects of Cooperation”

Op 12 mei 2021 gaat de Russisch-Turkmeense webconferentie “Ecosysteem van de Kaspische Zee: de toestand van de wereld” door.

Mede-organisatoren van de webconferentie van Russische zijde: de Raad voor Wetenschap en Innovatie van de Kaspische Zee en het Russisch Comité voor het UNESCO-programma “Man and the Biosphere”.

De conferentie wordt ondersteund door het Ministerie van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie, het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Turkmenistan, het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu van de Russische Federatie, de Academie van Wetenschappen van de Russische Federatie en de Academie van Wetenschappen van Turkmenistan .

Het doel van de conferentie is de wederzijds voordelige samenwerking op wetenschappelijk, technisch en innovatief gebied in Rusland en Turkmenistan uit te breiden en de onderhandelingen in het kader van het First Caspian Economic Forum verder te ontwikkelen.

Tijdens de conferentie is gepland om de vooruitzichten voor de ontwikkeling van samenwerking op het gebied van het waarborgen van de milieuveiligheid van de Kaspische Zee te bespreken, rekening houdend met klimatologische, antropogene en geologische risico’s, evenals huidige voorstellen voor samenwerking op het gebied van geologie en personeelstraining.

In het kader van de webconferentie is het de bedoeling om na afloop van de sessies en bespreking van de rapporten online onderhandelingen te voeren met de hoofden van departementen van ministeries, hoofden van staatsbedrijven, de Academie van Wetenschappen, wetenschappelijke en andere instellingen van Turkmenistan op gebieden van mogelijke samenwerking op het gebied van gezamenlijk onderzoek, ontwikkeling en uitvoering van gezamenlijke projecten, introductie van innovatieve technologieën en apparatuur met het oog op het behoud van het ecosysteem van de Kaspische Zee.

Link om deel te nemen aan de conferentie: https://us02web.zoom.us/j/83951949041?pwd=bUZmTXZBOXlybEhSL0F5Z0VrOE5FZz09

Meer informatie op de website www.caspiansovet.ru, telefonisch + 7916 13190 59 en e-mail caspiancouncil@mail.ru